Laatste Nieuws

Eximo is altijd volop in beweging – lees hieronder het laaste nieuws

 

Eximo verzorgt unieke bedrijfsevementen en inspirerende incentives. Hieronder leest u meer van onze reizen en ervaringen. Lees ook de ervaringen van onze klanten .

 

Inspiratie nodig voor een Incentive of bedrijfsevenement – lees hieronder meer of neem contact op met Eximo, wij nemen u graag mee.

 

Terug naar overzicht nieuws items

Slowakije

Soms heb je ontmoeten in je leven die je verder helpen. Zo kwam ik - begin dit jaar - in contact met iemand die erg enthousiast was over Slowakije. Als reisspecialist wist ik natuurlijk (na het snel bekijken van google maps) waar Slowakije precies lag. Ik werd al gauw meegenomen in zijn verhaal over Slowakije en diezelfde dag besloot ik om samen met Sietze de Wijs Slowakije te gaan inspecteren om de incentive mogelijkheden in kaart te brengen. Dit ons beknopte verslag:

Incentive BratislavaBratislava

Slowakije, een land dat altijd "overlopen" is door overwinnaars, de "Calimero van Centraal Europa" - zeggen sommige deskundigen. Dat maakt dat de Slowaken zelf niet te koop lopen met hetgeen hun land te bieden heeft. Het toerisme is vooral gericht op Slowaken, Hongaren en Polen en niet op West-Europa, terwijl Slowakije hét beste wandelland is van Europa. Goed onderhouden wegen en wandelwegen, duidelijke wandelkaarten, goede faciliteiten, etc. 

Onze reis begon in de Hoge Tatra (Vysoké Traty) - een hooggebergte waar de Gerlachovsky stit met zijn 2655m de hoogste berg is. De Hoge Tatra heeft kleine skigebieden en zit vol mooie wandel- en hikemogelijkheden. de een na hoogste berg is de bereiken via een kabelbaan (geen hoogtevrees hebben). Eenmaal boven kun je genieten van een heerlijke kop verse cappuccino gemaakt aan de uitgebreide bar.

Hoge Tatra - slowakijeHoge TatraHoe Tatra

Daarna vervolgde we onze weg via Spissky Hrad (de beroemdste  kasteel ruïne van Europa waar vele films zijn opgenomen) naar het Slowaaks Paradijs, een echt paradijs voor wandelaars en avontuurzoekers. Het kleine gebergte herbergte diverse kloven waar wandeling in zijn uitgezet, eenrichting, want het is te krap om elkaar te passeren - dat zegt genoeg

Na het Slowaaks paradijs gingen we naar het Westen - richting Bratislava. Eerst een korte stop in Kremnice om het oudste munthuis en de goud- en zilvermijnen te bezoeken.

Kremnice

Dan Bratislava en omgeving...de grens met Oostenrijk - hier liep het IJzeren Gordijn en de tekenen hiervan zijn terug te vinden, indrukwekkend.

Slowakije - OostenrijkIJzeren gordijn

Bratislava zelf. Bratislava is een erg leuke, kleine, mooie en vriendelijke stad waar veel te beleven valt. Het historische centrum, heerlijke vertoeven aan de oevers van de Donau, Slowaakse wijn, Kofola en natuurlijk het nachtleven. Het is er allemaal.

Kofolaslowaakse wijn


Slowakije heeft echt enorm veel te bieden - het moet alleen nog ontdekt worden. Indien je interesse hebt in Slowakije of gewoon meer informatie wilt, dan help ik je graag. 

Hier een link naar een korte film over onze trip naar Slowakije