Laatste Nieuws

Eximo is altijd volop in beweging – lees hieronder het laaste nieuws

 

Eximo verzorgt unieke bedrijfsevementen en inspirerende incentives. Hieronder leest u meer van onze reizen en ervaringen. Lees ook de ervaringen van onze klanten .

 

Inspiratie nodig voor een Incentive of bedrijfsevenement – lees hieronder meer of neem contact op met Eximo, wij nemen u graag mee.

 

Terug naar overzicht nieuws items

Walvissen...erg indrukwekkend!

Op mijn rondreis door Noorwegen had ik het voorrecht om deel te nemen aan een walvissafari. Dit wil zeggen: vroeg uitvaren op zoek naar walvissen.

Bij de Eilanden groep De Vesterålen, zo'n 300 km boven de poolcirkel, komen de reusachtige potvissen zich te goed doen aan een grote hoeveelheid voedsel.


De vrouwtjes blijven met hun jong achter in de buurt van Madeira, terwijl de mannetjes naar het Noorden gaan in de periode mei t/m september. Door de warme golfstroom en de enorme diepte (een soort onderwater fjord, meer dan 2 km diep) komen deze walvissen elke jaar in de periode van mei t/m september naar deze plek.

Hierdoor is het bijna 100% zeker dat je deze giganten zelf kunt aanschouwen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het erg indrukkenwekkend is. Je kent de bekende foto's, maar om het met eigen ogen op bijna aanraak afstand te aanschouwen is wel heel erg speciaal. Wat zijn ze groot en bewegen ze rustig!

Ze blijven zo'n 10 minuten aan het wateroppervlakte om uit te rusten en het bloed te voorzien van zuurstof. Dan kan je goed foto's maken, bij de laatste ademhaling komt de walvis iets hoger uit het water en begint zijn duik naar de diepte (vaak dieper dan 2 km). Heel langzaam buigt zijn rug en komt zijn enorme staart uit het water. Dat zijn natuurlijk dé foto momenten. Daarna verdwijnt hij voor minimaal 30 minuten naar de diepte en is het stil boven water.

Het is zo indrukkenwekkend dat het best wel lastig is om de staart goed op de foto te krijgen...zie mijn pogingen bij Eximo in beeldTerug naar Overzicht Nieuws Items