Incentive Travel

Incentive Travel

Schotland

Bestemming : Schotland
Duur : Vanaf 3 dagen
Vervoer : Vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 8 personen
Bijzonder : Whisky en doedelzak

 

PROGRAMMA

Schotland, het ruige gebied ten noorden van het Britse continent, staat voor mystiek, clans en munro’s. Het ervaren van het immense landschap met al haar pracht is iets dat iedereen één keer in zijn leven zou moeten meemaken. De afwisseling van eeuwenoude tradities met modernisatie maken het tot een zeer bijzondere incentive bestemming.

Edinburgh
De Schotse hoofdstad is een moderne stad, waar de mensen bewegen zoals in iedere andere West Europese woonplaats. Echter, eenmaal temidden van deze cultuur ervaar je de jarenlange geschiedenis waar deze stad letterlijk bol van staat. Edinburgh Castle -hoog gelegen op de heuvel in het centrum van de stad- wekt de nieuwsgierigheid van iedere bezoeker op. Een uitstekende lokatie voor een welkomstborrel of Middeleeuws diner.

Voor geïnteresseerden in kunst en cultuur is dit ‘the place to be’. Maar ook voor liefhebbers van sportieve activiteiten en het ware outdoor leven is het in de stad en omgeving goed toeven. De avonden worden meestel gezellig ingeluid in de vele leuke restaurants, om vervolgens af te zakken naar de vele kleurrijke pubs.


The Highlands
Een ruig gebied van meren, bergen, kastelen en… whiskystokerijen. Een mysterieus landschap dat afgewisseld wordt door idyllische plaatsen. Het leven in en met de natuur voert hier de boventoon. Of het nu terreinrijden is, 'whale watching' of het beklimmen van één van de vele pieken, het blijven adembenemende tochten. Dit woeste gebied leent zich daarom uitstekend voor een uitdagend programma, waarbij de deelnemers op zichzelf en de natuur teruggeworpen worden. Wandelen door het landschap -met een fles water en een ‘hip flask’ whisky-, overnachten in een hooischuur van een schapenboerderij, spookverhalen vertellen bij het kampvuur, ’s ochtends eieren zoeken en zelf ontbijt maken. Een ideale voedingsbodem voor het bevorderen van onderling begrip en respect, veranderende communicatie en omgangsvormen. Onder leiding van de coaching van Peter-Jan kan deze ervaring leiden tot het ontstaan van een sterkere teamgeest die niet alleen persoonlijk, maar ook professioneel de basis creëert voor een nog betere samenwerking.

Maar u kunt natuurlijk ook gaan relaxen kan op de golfbaan of ergens nippend aan een whisky bij een openhaardvuur...

Het plaatsje Inverness, gelegen aan de Noordzee in het noorden van Schotland, is -net als Edinburgh- een uitstekende thuishaven voor een incentivereis. Deze middelgrote plaats heeft alles te bieden; van goede hotels tot een rijk uitgaansleven, van de betere restaurants tot het avontuurlijke outdoorgeweld. Op de melodieën van de doedelzak ervaar je het ware Schotse leven met al haar mysteries.

 

EXTRA'S

Pub-diner in de ‘Clever Dicks’
Clever Dicks is een pub voor de denkende man, geheel opgedragen aan alle Schotten die innovatief durfden te zijn - zoals John McAdam, James Watt, John Napier, Charles Macintosh and Alexander Graham Bell. Met hun in Schotland geboren ideeën veroverden zij de wereld. De pub is rustiek ingericht en heeft een uitstekende lokale kaart. Een driegangen diner wordt aan u geserveerd.

Falconry
Op uw route komt u een professionele valkenier tegen, die u de fijne kneepjes van het vak leert. Adelaars, uilen, haviken en natuurlijk valken passeren de revue. Een leerzame en spectaculaire ervaring tegen de adembenemende achtergrond van de Schotse Hooglanden.

VIP tour door de Glengoyne Distillery
Dit is de meest zuidelijke ‘highland malt’ distilleerderij, gelegen aan de voet van Campsie Hill. In deze pittoreske nog werkende whiskystokerij wordt u verteld over de productiewijze van dit drinkbare goud door de eeuwen heen. Van illegale ‘stills’ verscholen in het platteland tot moderne productiemethoden die toch nog altijd rusten op de natuurlijke ingrediënten en de kennis van de makers. Het bezoek wordt afgerond met een proeverij.

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl