Incentive Travel

Incentive Travel

Rome

Bestemming : Rome, Italië
Duur : 2 tot 5 dagen
Vervoer : Per vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 10 personen
Bijzonder : Tivoli

 

INFORMATIE

Rome, de eeuwige stad, was gebouwd om over een rijk te regeren. Tegenwoordig regeert het over de harten van heel veel toeristen die de stad vol bewondering komen bezichtigen. Rome werd eeuwen geleden gebouwd in een glorieuze tijd, maar die glorie is vandaag de dag nog steeds te voelen door de vele historische momenten die Rome rijk is - en de omgeving eromheen.

Restaurants en uitgaan
Rome heeft een zeer uitgebreid uitgaansleven. Typische cafés zoals die in Nederland zijn er niet veel, maar typisch Italiaanse koffiebars des te meer! Opmerkelijk hier is dat -net als in de rest van Italië- drankjes die staand aan de bar gedronken worden, goedkoper zijn dan bij een zitplaats of op het terras. Verder zijn er veel restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. Onder andere het Campo de' Fiori en de wijk Trastevere zijn bekend om het uitgaansleven.

 

EXCURSIES


Rome ontdekken kan op heel veel manieren. Meestal gebeurt dat via excursies. Hieronder worden een aantal populaire excursies gegeven en verteld wat ze inhouden.

Het Christelijke Rome
Deze excursie zal opnieuw de sporen van het Christendom doen herleven met het bezoeken van de schat van de Basiliek van Santa Maria Maggiore, de Heilige Trap, het Lateran Palace en de basiliek van San Giovanni, de kathedraal van Rome. Verdergaand via de Old Appian Way komt u langs de kapel van Domine Quo Vadis, voordat u aankomu bij de Catacombs: de oude ondergrondse kerfhoven en tevens de eerste schuilplaatsen voor de christelijke bewoners. De excursie zal eindigen met een bezoek aan de Baths of Emperor Caracalla.

Het oude Rome
Een klassieke reis naar de bekendste plaatsen van het Romeinse imperiaal. Het Capitolium plein dankt zijn prachtige indeling aan Michelangelo. Het Romeinse Forum, het midden van het Romeinse imperiaal, ligt beneden in de vallei tussen de Palatine, Quirinale en Capitolium heuvels. Enkele tempels, Triomfboog, Oude Basilieken, Rostrum, het Curie Huis en vele andere oude monumenten, maken van deze vallei een soort open lucht museum. Het Flavian Amfitheater -bekend als het Colloseum- is het grootste monument van het oude Rome.

Halve dag Vaticaanstad
Een halve dag naar het midden van Christendom om het artistieke en geestelijke erfgoed te ontdekken, het bewijs is van 2000 jaar geloof en cultuur; de Vaticaan Musea met de Sixtijnse Kapel, St. Peter’s Square en St. Peter’s kathedraal.

Het barokke Rome
Een unieke en onvergetelijke reis langs de wonderen van Rome; het Pantheon, het Navona Plein, St. Ivo’s Church, de Spada Galerij, Campo dei Fiori markt.

Halve dag excursie naar Tivoli
Het bezoek aan een prachtige villa van de Renaissance periode: Villa D’Este. De villa is bekend over de hele wereld vanwege de fonteinen, omringd door prachtige tuinen in Italiaanse stijl, die een verrukkelijke symfonie van gekerfde steen, schaduw, zonlicht en water creëert.

Een dag op het platteland van Rome
Een mooie reis langs enkele dorpjes gevestigd op een heuvel zodat ze vanuit daar kunnen uitkijken over Rome. We zullen bezoeken Frascati, Marino, Castelgandolfo, het zomerverblijf van de Paus. Wij zullen genieten van het uitzicht over een prachtig meer. Op de weg terug zullen we stoppen bij een typische boerderij om te gaan wijnproeven en voor een tour door de fabriek die zich daar ook bevindt.

Cruise door het historische centrum
Een excursie over de Romijnse rivier de Tiber. Deze cruise neemt u mee naar het hart van de stad en u vaart onder beroemde bruggen door. Weggaand bij de Bridge Sant’ Angelo komt u langs het Tiber Eiland tot aan Ponte Risorgimento en dan begint u aan de terugreis. De cruise zal iets langer dan 1 uur duren. Het is een nieuwe manier om Rome te ontdekken!

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl