Incentive Travel

Incentive Travel

Praag

Bestemming : Praag, Tsjechië
Duur : 3 dagen
Vervoer : Per vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 10 personen
Bijzonder : Historische tramrit,  Joods Praag

 

HISTORIE

Welkom in Bertramka
De Villa Bertramka is het meest gerenommeerde gebouw in relatie tot de naam van een van de grootste componisten ter wereld - Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart memoreerde zijn verblijf in Bertramka als een van de mooiste momenten van zijn korte leven. In 1956 werd het Museum van Mozart en de Duseks geopend op het Bertramka terrein, waar iedereen getuige kan zijn van de historie en de bezoeken van Mozart. De tentoonstelling bevindt zich op de residentiele verdieping met 7 kamers waarvan de salon te zien is waar Mozart verbleef.

De muzieksalon met schitterende decoraties van destijds, kan tevens dienen voor een verrassend miniconcert voor de gasten. Als het ‘s avonds warm is, kan het concert tevens plaatsvinden in de tuinen van Villa Bertramka. De grote tuin is ingericht als amfitheater en geeft derhalve een zeer goede akoestiek. De omgeving omlijst het concert met haar zeer idyllische en rustgevende karakter.

 

DAGINDELING


DAG 1
Vanuit het vliegveld begint u gelijk goed aan deze reis met een panoramische tour door Praag. Deze tour duurt ongeveer een uur en ondertussen word de bagage naar het hotel gebracht. U ziet onder andere het Kasteel van Praag wat zich dichtbij de rivier Vltava bevindt. Houdt u van cultuur, dan is deze tour een absolute aanrader!

Na de tour wordt er een snelle check-in verzorgd door het hotel. En ’s avonds gaat u per bus naar het restaurant 'Stary Vrch', wat 130 jaar oud is. Het bevindt zich op ongeveer 20 minuten van het centrum van Praag en is een typische, landelijke boerderij welke nog de authentieke sfeer uitstraalt. Muzikanten zullen uw gasten verwelkomen en hen gedurende de avond vergezellen met Boheemse volksmuziek. U zult zien dat het een onvergetelijke avond zal worden… Het menu bestaat o.a. uit 'Kulajda' – een traditionele Tsjechische aardappelsoep en gebraden varkensvlees met dumplings. Moravische wijnen en Boheems bier worden tijdens de gehele avond geschonken in de bar. Het hoogtepunt van de avond wordt gebracht door een volksdansgroep, welke traditionele dansen uitvoert en tevens de gasten zal uitnodigen om hieraan deel te nemen.

DAG 2
Na het ontbijt zullen de gasten een kleine wandeling maken naar de dichtstbijzijnde tramhalte en per historische tram naar het Kasteel van Praag worden gebracht. Deze exclusieve tram kan op bijna alle plaatsen dichtbij de hotels komen en zorgt voor vervoer geheel in stijl: de trams zijn voorzien van een houten interieur en de conducteurs zijn in traditionele kostuums gekleed. De trams zijn gebouwd in 1918 en de laatste is geproduceerd in 1942.

De tram brengt u langs de mooiste plekjes van de stad, waar men over het algemeen niet makkelijk per auto of te voet kan komen. Tijdens de tramrit, welke overigens geschikt is voor groepen van 30 passagiers of minder per tram, zal een accordeonist bekende liedjes spelen en in elke wagon zullen er drankjes worden uitgedeeld. De tramrit zal eindigen bij het restaurant waar u de lunch zult nuttigen.

Na de lunch wordt de groep opgesplitst in kleinere groepen en zal de stadstour meteen vanaf het restaurant beginnen. Er zal per groepje een groepsleider worden aangewezen en deze persoon krijgt een stadsplattegrond en een vragenlijst mee. De mensen in de groepjes moeten met elkaar samenwerken om hun weg te vinden door de kleine straatjes. Er zijn een aantal medewerkers verkleed in authentieke kostuums die aanwijzingen zullen geven onderweg en waar de gasten antwoorden op vragen moeten geven, met onderwerpen zoals geschiedenis, kunst, cultuur, muziek etc. Bij deze medewerkers moeten de groepjes een stempel halen of een munt als bewijs dat ze langs de checkpoints zijn gekomen en hun vraag goed hebben beantwoord.

Restaurant Kampa Park is gelegen in Mala Strana, net onder de Karelsbrug bij het Kasteel van Praag. Het restaurant is een erg mooi, niet al te groot, restaurant. Het uitzicht over de rivier is grandioos, aangezien het terras gelijk aan het water ligt. De uitmuntende keuken staat bekend om haar visspecialiteiten, maar de koks zijn ook bijzonder goed in het maken van echte Tsjechische specialiteiten.

Of

Heeft u zich ooit wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om een professionele ijshockeyspeler te zijn? Wij openen uw deuren… voor een wedstrijd ijshockey. Allereerst ontstaat er grote hilariteit als het complete ijshockeytenue van Nike-Bauer moet worden aangetrokken conform de officiële ijshockeynormen. Wanneer iedereen klaar is met het aantrekken van de kleren, begint de warm-up sessie. Er zullen verschillende ijshockey disciplines worden bijgebracht door professionele spelers en uiteindelijk zal er een echte ijshockeywedstrijd plaatsvinden.

Restaurant Novomestsky Pivovar is zowel een restaurant als een kleinschalige brouwerij. Het gebouw is vergeven met een stijl van gotische hallen uit de jaren 20 en 30 met rijk versierde decoraties. De gasten kunnen een kijkje nemen achter de schermen van een ouderwetse brouwerij onder het genot van een echte originele Praagse accordeonist begeleid door andere muzikanten die typische Tsjechische liederen ten gehore brengen. Het restaurant is verdeeld in 10 hallen, waarvan elke hal verschillend is ingericht met diverse kleuren en stijlen. De favoriete hal is het zogenaamde Brouwershuis, waar de prachtige koperen ketels -waarin het bier wordt gebrouwen- te zien zijn. Lokaal smakelijk eten en een goede atmosfeer zullen de leidraad zijn voor het proeven van het zojuist gebrouwen bier tijdens dit gezellige diner.

DAG 3

De 'Joodse Getto' van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog is nu het middelpunt van het Joodse Kwartier in de oude binnenstad van Praag. Hier bevindt zich de zeer imposante Joodse Begraafplaats waar meer dan 12.000 grafstenen elkaar overwoekeren. Het bezoek zal tevens de Joodse Traditionele Exposities en de herinneringen aan de Holocaust laten zien. Ook zal deze rondleiding een paar van de bekende synagogen aandoen. De Maisel Synagoge is gebouwd van 1590 tot 1592 door de Burgemeester van Mordechai Maisel, die de gehele Renaissance constructie van het getto heeft gefinancierd. De tentoonstelling in het Maisel Synagoog presenteert een verzameling van geschiedenisstukken over Joden in Bohemia en Moravie.

Restaurant French bevindt zich in een van de mooiste gebouwen van Praag - het Stadhuis. Het uitstekende restaurant heeft een zeer vooraanstaande keuken en de gasten kunnen dit ervaren in een uitzonderlijke sfeer van 'Fin de Siècle' met een authentieke Art Deco inrichting. Het menu bestaat voor een groot gedeelte uit internationale gerechten. De Boheemse keuken is echter ook niet te versmaden, zo ook de topkwaliteit wijnen welke bij de gerechten geschonken worden.

Na de lunch gaan de gasten terug naar het hotel om hun bagage op te halen en vertrekt de volgende transfer die hen naar het vliegveld zal brengen.

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl