Incentive Travel

Incentive Travel

Noorwegen

Bestemming : Vesterålen, Noorwegen
Duur : Vanaf 4 dagen
Vervoer : Vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Vanaf 1.500,-
Minimum aantal : Vanaf 10 personen
Bijzonder : Heel bijzonder

 

PROGRAMMA

Lofoten
Vanuit het niets verrijzen de Lofoten, ofwel ‘Het Paradijs van het Noorden’, vanuit de zee.

De bergen tekenen zich strak af tegen het vlakke water. Steile rotsen, witte zandstranden en karakteristieke houten huizen vormen het decor van een ongelooflijk mooie eilanden groep.

Poolcirkel
Op slechts een uur vliegen van Oslo ervaart u dit stukje authentiek Noorwegen. Hier maakt u kennis met het ruige zeeleven. Een levensstijl waarin hard werken, de grillige elementen en genieten van de lekkernijen der natuur, de gezellige sfeer in de stadjes en de warme gastvrije ontvangst in de huizen hand in hand gaan. Waar u ook bent, het uitzicht is altijd even schitterend.

Walvissen
Bij de eilanden groep De Vestralen, zo'n 300 km boven de poolcirkel, komen de reusachtige potvissen zich te goed doen aan een grote hoeveelheid voedsel. De vrouwtjes blijven met hun jong achter in de buurt van Madeira, terwijl de mannetjes naar het Noorden gaan in de periode mei t/m september. Door de warme golfstroom en de enorme diepte (een soort onderwater fjord, meer dan 2 km diep) komen deze walvissen elk jaar in de periode van mei t/m september naar deze plek. Hierdoor is het bijna 100% zeker dat je deze giganten zelf kunt aanschouwen. Ze blijven zo'n 10 minuten aan het wateroppervlakte om uit te rusten en het bloed te voorzien van zuurstof. Dan kan je goed foto's maken! Bij de laatste ademhaling komt de walvis iets hoger uit het water en begint zijn duik naar de diepte. Heel langzaam buigt zijn rug en komt zijn enorme staart uit het water. Dat zijn natuurlijk dé foto momenten. Daarna verdwijnt hij voor minimaal 30 minuten naar de diepte en is het stil boven water.

Kajakken en trekking
Hoewel u regelmatig een moment van rust ervaart wanneer u vol verbazing de indrukken verwerkt, is stil zitten er niet bij. De unieke mogelijkheid om zee en bergen met elkaar te combineren worden in een reis naar de Lofoten goed benut. Zo kunt u het water op om walvissen te spotten, te kajakken naar witte zandstanden, te vissen en met een Zodiac speedboot de golven te trotseren. Op het land wordt u uitgedaagd tot een trekking door de bergen, mee te werken in de visverwerkende industrie en een rots te bedwingen. Van tijd tot tijd wordt uw inwendige mens met verrukkelijke etenswaren op bijzonder mooie locaties verwend.

Warme blokhutten en rijke maaltijden
De typisch houten gebouwen zorgen voor een warme ambiance en prettige sfeer. Ze zijn zeer luxe en netjes en geven u daardoor een comfortabel gevoel. U kunt hier ontspannen genieten van de vele lekkere maaltijden -vooral bestaande uit vis- die worden geserveerd in een ruimte waar ’s avonds een knapperend haardvuur brand.

Gecombineerde mogelijkheden
Uiteraard is de reis naar de Lofoten te combineren met een verblijf in Oslo, Bergen, Bodo of een andere stad. Zo kunt u natuur met cultuur of een zakelijk programma combineren.

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl