Exclusief

Exclusief

Suriname

Bestemming : Suriname
Duur : 4-6 dagen
Vervoer : Korjaal
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 10 personen
Bijzonder : Jungle
 

PROGRAMMA

Op bezoek in Suriname. Steeds meer mensen gaan op ‘avontuur’en ontdekken de charme van deze bestemming en dat is geen toeval! Het land heeft de avontuurlijke vakantieganger ontzettend veel te bieden.

Allereerst is er natuurlijk de fantastische natuur. In dit ‘unique-eco-tourism-paradise’, zoals Suriname terecht omschreven wordt, ervaart u pas echt wat er met de term 'ongerept' wordt bedoeld! Een regenwoud met een puurheid die nog maar op zeer weinig plaatsen ter wereld aangetroffen wordt. Behalve ogen komt u er oren te kort: de geluiden die alleen al de tropische vogels produceren gaan elke voorstelling te boven!

Korjaal

Met de korjaal door een sula (stroomversnelling) varen, is een sensatie op zich. Wat te denken van een verkenning van het immense Brokopondostuwmeer of de imposante Marowijne- en Corantijnrivier? De beloning overstijgt elke verwachting, vooral als u enthousiast wordt toegezwaaid door de kinderen die in de kleine dorpen langs de oever wonen!

No span

In de dorpen en steden is de tropische warmte goed merkbaar. Naast warmte in graden Celsius wordt ‘warmte’ hier vooral vertaald in de geweldige gastvrijheid die kenmerkend is voor de Surinaamse bevolking. Nergens in Zuid-Amerika vind je een land met zoveel verschillende bevolkingsgroepen; Creolen, Javanen, Hindostanen, Chinezen, Libanezen, Joden en Europeanen leven samen in harmonie. Elk met hun eigen taal, cultuur en daarbij behorende keuken. Wie de Surinaamse keuken op waarde weet te schatten en zich durft over te geven aan het populaire credo 'no span' (letterlijk: geen spanning, relax) beleeft hier een fantastische tijd!

Highlights

De bijzonder ontspannen sfeer betekent niet dat de bezoeker van verdere verplichtingen wordt ontslagen… Iedereen moet tenslotte de belangrijkste highlights met eigen ogen bewonderen. Bezoek de gezellige markten en de winkeltjes, maar ook de musea en in het bijzonder de koloniale architectuur. De houten huizen die met name voor het centrum van 'Parbo' zo kenmerkend zijn, zoals het Waaggebouw aan de Surinamerivier, de houten kathedraal en de Hervormde Kerk of het Presidentieel Paleis aan het Onafhankelijkheidsplein zijn stuk voor stuk voorbeelden van indrukwekkende monumenten.

UNESCO

De kwaliteit en het historisch belang van de binnenstad heeft dan ook officiële erkenning gekregen. De Surinaamse hoofdstad is onlangs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Te fiets

Nog een tip voor de actieve bezoekers: op steeds meer adressen kunnen goede fietsen gehuurd worden. Ideaal geschikt om in eigen tempo de beste plekken van Paramaribo te verkennen en de indrukken goed op te nemen.

Er zijn speciale fietsarrangementen die langs oude plantages, de Commewijnerivier of het openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam voeren.

Wie zich toch liever door een luxe bus met airco door het land wil laten vervoeren hoeft zich nergens voor te schamen. Gewoon heerlijk genieten van de rijke variatie van dit fantástische land!

 

EXTRA INFORMATIE

Geografie

Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika. In het zuiden grenst Suriname aan Brazilië, in het oosten aan Frans Guyana, in het noorden aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan Brits Guyana. Ondanks het feit dat Suriname vier keer zo groot is als Nederland wonen er nog geen half miljoen mensen. De helft van het aantal inwoners woont in een smalle kuststrook aan de Atlantische Oceaan.

Hoofdstad

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. Paramaribo ligt aan de monding van de Surinamerivier, op korte afstand van zee.

Tijd

Tijdsverschil met Nederland: 4 uur tijdens de wintertijd, 5 uur in de zomertijd.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur in Surina­me is 28 graden Celsius. Het is er vochtig en warm, maar regelmatig waait er een verkoelend pas­saatwindje. Tussen december en april is de tem­peratuur het aangenaamst.

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl