Exclusief

Exclusief

Self drive Maroc

Bestemming : Marokko
Duur : 5-6 dagen
Vervoer : Toyata Landcruisers
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 9 personen
Bijzonder : Alles zelf rijden!

 

PROGRAMMA

Marokko is een land van uitersten: van besneeuwde bergtoppen in het noorden tot droge woestijnen in het zuiden, van kleine authentieke landbouwdorpjes tot indrukwekkende steden. Eén van deze steden is Marrakech.

Rondom de stad strekt het Atlasgebergte zich uit. Dit koninkrijk van de Imazighen -de oorspronkelijke bevolking- is het machtigste en hoogste gebergte van het Afrikaanse continent. Daarom wordt het in de volksmond ook wel “Adrar en Dren” -het gebergte der gebergten- genoemd.

De trots van het gebied is te vinden in haar rijke flora en fauna. Het is er groen van de vruchtbare velden en zeldzame soorten, zoals de argania- en thunja-boom en de panter en magot-aap komen hier voor. Zowel de winterse sneeuw als het bloementapijt van de lente, met ertussen verscholen bergdorpjes, geven adembenemende vergezichten.

 

DAGINDELING


DAG 1
Vlucht naar Casablanca, met eventueel een bezoek Casablanca.

Op het vliegveld staan de Toyota Landcruisers klaar. Spullen in de wagens en gereed maken voor de eerste etappe: een rit naar de overnachtingplaats midden in het landschap. Sfeervol en uniek onder de prachtige sterrenhemel.

DAG 2
Wakker worden met de geur van vers gezette koffie en na een verfrissend ontbijt door met de tweede etappe: via de Anti Atlas naar Zagora.

Dit gedeelte gaat via onverharde weg door het Draa Dal met 'palmgroves' en kleine berber dorpjes. Het traject Ouarzazate is ca. 200 km.

Voorbij Zagora komt u aan in de zandduinen van Chigaga, onderdeel van de Sahara. Hier gaan we bivakeren in een nomadenkamp.


DAG 3
Na een lekker ontbijt rijdt u weer verder noordwaards, naar Tazzarine. De omgeving zal veranderen van zandduinen naar steenwoestijn. Dit is een ruig landschap.

Van Tazzarine gaat u naar Nkob en u overnacht in Kasbah van Boulmane (traject ca. 250-300 km) of u gaat verder richting Dades Canyons en overnacht in de openlucht…

DAG 4
Bijna alles is op onverharde wegen, en u vervolgt uw weg naar de oase van Skoura. U komt langs de beroemde Ait Ben Haddou; gebruikt voor de films Gladiator, Living Daylights, Alexander.


DAG 5
U gaat weer het Atlas Gebergte in, nu neemt u het pad naar Telouet met prachtige canyons onderweg. Dit is een spectaculair traject, waarbij goede rijvaardigheid een vereiste is: over 30 km doet u ca. 3 uur rijden. Hoge bergen, diepe ravijnen.

Na de Tich n Tichka pas vervolgt u de weg naar Marrakech. In Marrakech bezoekt u uiteraard nog even het beroemde plein Djema el Fna.

DAG 6
Vroege vlucht terug naar Nederland

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl