Exclusief

Exclusief

Marrakech

Bestemming : Marokko
Duur : Vanaf 4 dagen
Vervoer : Vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 4 personen
Bijzonder : Atlas, koningssteden, kasbahs

PROGRAMMA

Marokko is een land van uitersten; van besneeuwde bergtoppen in het noorden tot droge woestijnen in het zuiden, van authentieke berberdorpjes tot de indrukwekkende koningssteden als Marrakech, Fes, Rabat en Meknes. Voor zowel motivatie-, teambuilding- als beloningsreizen kan altijd de voor u perfecte balans tussen culturele, natuurlijke en sportieve uitdagingen gevonden worden.

Een totaal andere wereld

Slechts vier uur reizen vanaf Nederland en toch voelt u zich direct bij het verlaten van het vliegtuig in een compleet andere wereld. Alle zintuigen worden aangesproken; de kleuren van de lokale gewaden en decoratie fascineren de ogen, de kruidige geuren prikkelen de neus, de trommels en berberfluiten strelen uw oren, de pittige couscous en mierzoete delicatessen verwennen uw tong en de gloeiende zon verwarmt uw huid.

Culturele schatten in de koningssteden

Marokko vervulde eeuwenlang een sleutelrol in de handel met Afrika. Rijkdommen uit de Sahara vonden hun weg naar Europa. De Marokkaanse koningen bouwden van de inkomsten hun imposante koningssteden, waar vandaag de dag de weelde van die tijden nog te beleven is. Prachtige paleizen, spectaculaire moskeeën, bruisende markten met slangenmensen, verhalenvertellers, acrobaten en muzikanten, soukhs, waar u ambachtslieden aan het werk kunt zien en theehuizen waar de typisch Marokkaanse cultuur het best tot uiting komt.

Atlasgebergte, woestijn, Atlantische kust: berbers en nomaden

Even ontsnappen uit de indrukwekkende steden van Marokko is niet moeilijk. Ze worden omringd door prachtige, zeer uiteenlopende natuur. Maak een trektocht door het Atlasgebergte met four-wheel-drive jeeps; drink muntthee in een berberdorpje, doorkruis hoge bergpassen en lunch bij de bedoeïenen. Ga per kameel de ruige woestijn in: leer hoe te overleven bij de nomaden. Of kom tot rust aan één van de vele stranden die dit mysterieuze land rijk is en laat u verwennen in een hammam (badhuis).

Luxueuze hotels, prinselijke riads en rustgevende kasbahs

Zo divers als het land is, zo zijn ook de overnachtingsmogelijkheden. Aan de stadsranden en in de populaire kustplaatsen vindt u luxueuze vijfsterren hotels die aan de westerse standaard voldoen.

Wilt u zich geheel onderdompelen in de lokale cultuur, verblijf dan in een vroeger prinselijk paleis (riad ) waar ‘Ali Baba en de veertig rovers’ tot leven komen. Trekt u de bergen of woestijn in, dan is overnachten in een kasbah – een historisch fort van de bergvolkeren – of een bedoeïenentent een unieke ervaring.

 

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl