Exclusief

Exclusief

Lapland

Bestemming : Fins Lapland
Duur : Vanaf 3 dagen
Vervoer : Sneeuwscooter, -schoenen, rendier
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 15 personen
Bijzonder : Noorderlicht

 

PROGRAMMA

Het programma speelt zich af in en rond Iso-Syöte, het meest zuidelijke fjell-landschap van Fins Lapland. Het dorp ligt ca. 150 km ten zuiden van de Poolcircel en is één van de sneeuwrijkste gebieden van Finland.

Het dorp is klein met een bescheiden ski-centrum. Iso-Syöte is een plaats van rust, natuur, bossen en een prachtig winterlandschap.

 

DAGINDELING


DAG 1
U vliegt vanuit Amsterdam naar Helsinki. Op het vliegveld van Oulu wordt u verwelkomd door een lokale gids en uw transfer naar Iso-Syöte staat al klaar (transfertijd ca. 1 ½ uur). Onderweg krijgt u al een eerste indruk van het besneeuwde Lapland. Uw hotel, Iso-Syöte, ligt boven op de Iso-Syöte-fjell en heeft 30 hotelkamers, een twintigtal kleine bungalows met 1 slaapkamer en een aantal grotere bungalows met 2 slaapkamers. Verder heeft het hotel een restaurant met een prachtig uitzicht over de fjell, 2 bars, een zwembad en een aantal sauna's.

Na aankomst wordt u onder het genot van een welkomstdrankje over Iso-Syöte en over het programma geinformeerd. Daarna vangt het diner aan in het panoramarestaurant van het hotel. Later volgt de overnachting.

DAG 2
Na het ontbijtbuffet in het hotel wordt u om 10.00 uur opgewacht door de gidsen. Het is tijd voor wat inspanning in de sneeuw! De groep wordt in tweeën gedeeld. Eén groep gaat onder leiding van een gids een sneeuwschoenwandeling door de knisperende, diepe sneeuw maken. De andere groep bindt de “lange latten”onder voor een langlauftocht door de bossen. Het landschap is prachtig: verlaten, wit, stil… Besneeuwde bossen en kale heuvels (hier tunturi’s genoemd) vanwaar u prachtig uitzicht heeft.

Om 13.00 uur nuttigt u een lunch in het hotel en daarna wisselen de groepen van activiteit.

Om 17.00 uur is er een transfer van ca. 15 minuten naar de wilderniskota van Hanhilampi. Een uitstekende manier bij te komen van de inspanningen van de dag is genieten van de traditionele Finse rooksauna. De opwarming van deze type sauna duurt een dag en daarom is de warmte volgens de kenners heel anders dan van een gewone sauna. U laat uw spieren tot rust komen en uiteraard gaat u voor de afkoeling het ijswak in!

Een sauna avond in het noorden van Europa staat altijd in het teken van ontspanning. Niets is verplicht, dus als u geen zin heeft gaat u rustig in de relaxruimte zitten met een drankje. In de sauna: geen zandlopers of iets dergelijks want u bepaalt zelf hoe lang u blijft zitten. Nog iets: de sauna is altijd gescheiden. Soms zijn er twee aparte sauna’s voor heren en dames en zo niet dan gaan eerst de dames en dan de heren. Tenzij u onderling anders overeenkomt. U kunt zo vaak gaan als u wilt en afkoelen kan buiten, in het ijswak of anders onder de douche. Handdoeken zijn altijd aanwezig.

Het diner wordt ondertussen bij het kampvuur in de kota bereid en er volgt een heerlijke driegangen menu met lokale specialiteiten en lekkernijen in een sfeervolle en bijzondere ambiance. Ca. 22.00 uur transfer terug naar het hotel.

DAG 3

Vroeg uit de veren: ontbijtbuffet om 07.00 uur!
Om 08.00 wordt iedereen bij de receptie verwacht en u loopt met de gids mee naar een ruimte waar u de uitrusting (thermische overall, schoenen, handschoenen, helm) voor een sneeuwscootersafari ontvangt. Na een korte rij- en veiligheidsinstructie gaat u op pad.

Het avontuur kan beginnen: u rijdt door de sprookjesachtige besneeuwde bossen de Iso-Syöte-fjell af naar het dal. U gaat op bezoek bij een rendierfarm waar u een “rendierrijbewijs” kunt halen als u een rondje met een rendierslee maakt. En lekker koffie bij het kampvuur.

Daarna gaat de tocht weer terug de heuvel opwaarts naar het hotel. Lunch, gevolgd door een transfer naar de luchthaven van Oulu. Een avontuurlijk weekend is ten einde...!

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl