Exclusief

Exclusief

Jordanië

Bestemming : Jordanië
Duur : Vanaf 3 dagen
Vervoer : Per vliegtuig
Prijs p.p (ex. BTW) : Op aanvraag
Minimum aantal : Vanaf 10 personen
Bijzonder : De verloren stad van Petra

PROGRAMMA

Jordanië verwelkomt u voor een “experience of a lifetime”. Een ervaring van het genieten middels een combinatie van geschiedenis en het moderne leven, die samen een onvergetelijke sfeer kunnen creëren, ongeëvenaard op welke andere bestemming dan ook.

 

 

DAGINDELING


DAG 1
Aankomst van uw gasten op Queen Alia International Airport, waar ons team uw gasten zal verwelkomen en assisteren door de luchthavenformaliteiten. Onze deluxe bussen staan voor de luchthaven klaar om uw gasten te vervoeren op hun uitdagende avontuur door het heerlijke Jordanië.

De eerste bestemming van uw gasten zal het hotel in Amman zijn, waar de eerste verrassing klaar staat.

De zogenaamde “Zaffeh Troop” is een traditionele lokale muziekgroep, die zeer vrolijke en luide muziek verkondigen voor een ode van hun gevoel van geluk en blijdschap naar de deelnemende gasten.

DAG 2
Een heerlijk buffet ontbijt zal worden klaargezet om de gasten een goed begin van de dag te gunnen.

De eerste bestemming van deze dag is de Romaanse stad van Jerash. Deze stad is gelegen ten noorden van Amman and herbergt zeer vele architectonische hoogstandjes van weleer. Jerash staat bekend om haar theaters, geplaveide straatjes en Cardio Street. Een van de meest beroemde culturele festivals in het Midden Oosten vindt plaats in deze stad en in deze straat.

Na het bezoek staan de bussen klaar om de gasten naar Amman te vervoeren waar een heerlijke lunch zal worden geserveerd. Dit zal plaatsvinden in een zeer traditioneel en lokaal restaurant. Dat houdt in dat gedurende de lunch de Jordaanse bevolking zich gaat mengen met uw groep op de traditionele manier (zittend op de grond).

‘s Avonds zullen de gasten vervoerd worden naar een plaats genaamd Het Ommuurde Dorp van Kan Zaman. Dit is een dorp van honderden jaren oud en is recentelijk omgebouwd tot het grootste handvaardigheidcentrum in Jordanië, waar alle kunstenaars voor de ogen van de gasten hun kunstwerken tonen.

Het Arabische diner zal op een zeer speciale locatie in dit dorp plaatsvinden, waar de gasten zullen opgenomen en vermaakt worden door de lokale bevolking.

DAG 3
De dag zal worden gestart met een panoramische toer met de bus door de hoofdstad Amman. Deze korte toer zal de bekende Blauwe Moskee, het oude stadsgedeelte, het nieuwe stadsgedeelte, het Amphitheater en de Citadel aandoen. Terwijl de gasten onderweg zijn zal er langs een oud treinstation worden gereden, waar nog een van de laatste stoomtreinen uit de tijd van het Ottoman imperium wordt onderhouden. De gasten zullen bij aankomst op het perron verrast worden doordat ze daar de trein zien staan, met de tekst "The Holland Express".

Aan boord van de trein zal een muzikaal trio de gasten onderhouden met populaire liederen waar de gasten op mee kunnen zingen. De trein zal door de buitenwijken van Amman richting de oost Jordanese woestijn en zuiden van de stad op weg naar het Turkse station Jiza. De trein zal nog een stop maken bij het station Um El Heerzan. Dan komt de woestijn uw gasten tegemoet.

Na deze overweldigende treinrit zullen de gasten vervoerd worden naar Madaba, een oude bijbelse stad die haar bekendheid heeft verkregen door de historische kerken, oude straatjes en lokale marktjes. De lunch zal plaatsvinden in een traditioneel lokaal restaurant in deze mooie stad. Na de lunch gaat u met uw gasten op weg naar het zuiden van Jordanië met bestemming Vallei Van De Moor Wadi Rum.

De aankomst in Rum zal beschonken worden met originele Bedouinse thee of koffie. Hier zullen jeeps klaar staan om de gasten de woestijn in te nemen voor een zeer interessante toer. Rum is een van de mooiste woestijnen in de wereld vanwege het zachtrode zand, het zeer hoge gebergte en de onweerstaanbaar mooie zonsondergang. Nadat de zon is onder gegaan, zal het konvooi zich voortzetten op zoek naar de plaats waar het kamp voor overnachting is opgezet.

 

Aankomst in het kamp zal in de duisternis gebeuren. De gasten zullen haast niks kunnen zien, behalve een pad wat is gemaakt door kaarsjes aan weerszijden. Wanneer iedereen in het donker in het midden van het kamp is gearriveerd, zullen ze worden opgeschrikt door felle lichten en muziek. Ze kunnen nu zien waar ze zijn en worden overweldigd door de sfeer die tot hun komt. Er zal rond het barbecuevuur worden gegeten.

DAG 4
Speciale ochtendmuziek zal het eerste zijn wat de gasten horen als ze wakker worden. Vervolgens komt de geur van vers gezette koffie de tent binnen. Een ontbijtbuffet zal buiten klaar staan onder de strakblauwe hemel.

Nadat alle gasten zich hebben kunnen verschansen aan de lekkernijen, zullen er kamelen klaar staan, waardoor het mogelijk is voor diegenen die daar zin in hebben eens de wereld te aanschouwen op de rug van dit typische woestijndier.

Jeeps zullen de gasten terugbrengen naar het punt waar de bussen klaar staan om de gasten naar de meest bekende stad in Jordanië te brengen: De Verloren Stad van Petra. Indrukwekkend en mysterieus, een hele stad die gehouwen is in de koperrode rotswanden, hoe kregen ze het voor elkaar! Misschien herkent u het uit de Indiana Jones film?

Heeft u vragen bel +31 (0)40 255 52 62 of

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

Ullerberglaan 23, 5628 EG Eindhoven. The Netherlands
Tel: +31 (0)40 255 52 62, info@eximo.nl